El Estado en acción:

la incorporación de alimentos funcionales al Plan Alimentario en la Provincia de Tucumán

Authors

  • María Gabriela González Universidad Nacional de Tucumán, Tucumán

DOI:

https://doi.org/10.35305/cp.vi17.65

Keywords:

Public management, Research, Development

Abstract

The article reflects on a public initiative carried out in the Province of Tucumán, between 2007 and 2015, by the Ministry of Social Development that made it possible to enhance the impact of the School Dining Program through its restructuring and joint work with the science and technology organizations of the province. It seeks to highlight the importance of the State’s role as the main actor in development processes with social inclusion, to demonstrate the value of coordination between State agents and the different actors of civil society, as well as to exemplify the importance of communication between research and public management organizations.

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Author Biography

María Gabriela González , Universidad Nacional de Tucumán, Tucumán

Abogada y Licenciada en Trabajo Social (Universidad Nacional de Tucumán, UNT)
Diplomada Superior en Control y Gestión de Políticas Públicas. FLACSO
Doctoranda en Trabajo Social (Universidad Nacional de Rosario)

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Published

2020-12-29

How to Cite

González , M. G. . (2020). El Estado en acción:: la incorporación de alimentos funcionales al Plan Alimentario en la Provincia de Tucumán. Cátedra Paralela, (17), 247–265. https://doi.org/10.35305/cp.vi17.65

Issue

Section

Relato de experiencia profesional

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